Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στην ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Συγκέντρωση στη Δ.Ο.Υ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, την ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Φεβρουαρίου,  ώρα 10:00 π.μ. "ΕΝΑΝΤΙΑ στη ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ"
Μετά την επιτυχημένη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση  της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου στην ΔΟΥ Γλυφάδας, καλούμε τους συμπολίτες μας σε νέα συγκέντρωση την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, ώρα 10.00 π.μ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ 6ης ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ (27-1-2013)



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ των Μ.Μ.Μ.

Η 6η Ανοιχτή Συνέλευση της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ» που συνήλθε σήμερα 27 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ιωνία», καταγγέλει την πολιτική επιστράτευση των απεργών του Μετρό, καθώς και τη στρατιωτικής έμπνευσης και μεθοδολογίας επέμβαση των ΜΑΤ - ΕΚΑΜ στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων.

Οι ενέργειες αυτές δεν μας αφήνουν καμμία αμφιβολία: Το κράτος «έκτακτης ανάγκης» κάνει την εμφάνιση του ολοένα και περισσότερο. Πρόκειται για ένα καθεστώς όπου από τη μια μεριά οι χώροι ελευθερίας περιορίζονται ασφυκτικά και από την άλλη, η κρατική βία αντικαθιστά της διαδικασίες συναίνεσης και διαμεσολάβησης.

Η περίπτωση της απεργίας στο Μετρό είναι χαρακτηριστική: Η κυβέρνηση αρνείται οποιοδήποτε διάλογο με τους εργαζόμενους, κατασυκοφαντεί μαζί με τα ΜΜΕ τον απεργιακό αγώνα, καταργεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία μέσω του αντισυνταγματικού διατάγματος περί επιστράτευσης και στο τέλος κάνει χρήση του "μονοπωλίου της κρατικής βίας".

Η κυβέρνηση, μη μπορώντας να πείσει το λαό για τις καλές προθέσεις και την αναγκαιότητα της πολιτικής της, επιχειρεί εδώ και καιρό τη διάπαση του κοινωνικού ιστού και του μετώπου ενάντια στις εφαρμογές των μνημονίων, εφαρμόζοντας τη στρατηγική: Σαλαμοποίηση της κοινωνίας – στοχοποίηση κάθε φορά διαφορετικής κοινωνικής ομάδας - συκοφάντησή της μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ – απομόνωσή της από την υπόλοιπη κοινωνία με την ενεργοποίηση του «κοινωνικού αυτοματισμού» - καταδίωξη και τρομοκράτησή της μέσω της δικαιοσύνης και, τέλος, σε όσους, παρ’ όλ’ αυτά, εξακολουθούν και αντιστέκονται, προκλητική αστυνομική βία και καταστολή.

Στα πλαίσια του επικοινωνιακού πολέμου της, η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει το επιβατικό κοινό εναντίον των εργαζομένων. Οι πολίτες της Αθήνας ταλαιπωρούνται καθημερινά από την ανέχεια, τα πανάκριβα έως απλησίαστα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και τις συνεχώς υποβαθμιζόμενες υπηρεσίες, και όχι από την απεργία των εργαζομένων, που παλεύουν για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες προσιτές για όλους, με τους εργαζόμενους όρθιους. Είναι η πολιτική της κυβέρνησης που πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας - και όχι οι κοινωνικοί αγώνες. Ο αγώνας του λαού ενάντια στα μνημόνια και τη φτώχεια είναι ενιαίος και καθολικός.

Οι πολίτες της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που μάχονται για αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ο αγώνας των απεργών στα ΜΜΜ είναι και δικός μας αγώνας, η επίθεση εναντίον τους είναι επίθεση εναντίον όλων μας.

Βούλα, 27/01/2013

Η Ανοιχτή Συνέλευση της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ ΕΝΑΝΤΙΑ στς ΧΑΡΑΤΣΙΑ».


                                         


 ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η 6η Ανοιχτή Συνέλευση της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ» που συνήλθε σήμερα 27 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Ιωνία», καταγγέλει την συστηματική τακτική παρακώλυσης της λειτουργίας της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ που εκπορεύεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.Α.Π.Π.Α. και δημοτικό σύμβουλο κ. Νιτερόπουλο και ακολουθείται και από άλλα μέλη του Δ.Σ.
Έτσι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22ας Ιανουαρίου 2013, ο κ. Νιτερόπουλος εισηγήθηκε αρνητικά και καταψήφισε το αίτημά μας για παραχώρηση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου «Ιωνία» για τη σημερινή συνέλευσή μας, με το αιτιολογικό πως είχαμε ήδη δημοσιοποιήσει την πραγματοποίηση της συνέλευσης στον τοπικό τύπο, προδικάζοντας την απόφαση του Δ.Σ. και παραβιάζοντας, με τον τρόπο αυτό, την «δεοντολογία».
Σε προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση είχε αιτιολογήσει την πάλι αρνητική του στάση με το σκεπτικό πως η αίτησή μας δεν ήταν υπογεγραμμένη (επειδή είχε σταλεί με mail) και πως δεν αποτελούμε σωματείο με καταστατικό, διοικητικό συμβούλιο και νόμιμους εκπροσώπους, οι οποίοι θα επιβαρυνόντουσαν με ευθύνες σε περίπτωση δημιουργίας «εκτρόπων». Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει γάντι η λαική παροιμία «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».
Ο κ. Νιτερόπουλος επιδεικνύει συστηματικά καχυποψία και εχθρότητα απέναντι στο κίνημα των Δημοτών που δημιουργείται από τη βάση για την αντίσταση στις συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων και στην σταδιακή εξαθλίωσή τους, πολιτική που προφανώς έχει τους λόγους του να υποστηρίζει. Δυστυχώς σε αυτή την προκλητικά αδιάφορη και ανάλγητη προς τους δοκιμαζόμενους δημότες τακτική, τον ακολούθησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Π.Π.Α. κύριοι Νίκος Ζαχαράτος, Δημοτικός Σύμβουλος & Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Οικονομικών και Παναγιώτης Κουλουβάρης, ιδιώτης, οι οποίοι καταψήφισαν, μαζί με τον κ. Νιτερόπουλο, το αίτημά μας – και μάλιστα χωρίς καν να αιτιολογήσουν την  ψήφο τους.
Όλοι οι παραπάνω αγνόησαν προκλητικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 161/2011 της 25ης /11/2011 που αναφέρει πως το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των Δημοτών ενάντια στα χαράτσια, απόφαση η οποία ετέθη υπ’ όψη τους.
Όλοι οι παραπάνω – και ειδικά ο κ. Κουλουβάρης, ο οποίος δεν είναι καν αιρετός (είναι, υποτίθεται, ένας τυχαίος δημότης) και η όλη του «εξουσία» απορρέει από το γεγονός και μόνο πως έχει διοριστεί, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Π.Π.Α., από το Δημοτικό Συμβούλιο – θεωρούν προφανώς πως έχουν παραπάνω δικαιώματα από τους υπόλοιπους δημότες και αποφάσισαν να ασκήσουν την «εξουσία» τους αυτή, επιχειρώντας να μας στερήσουν το δικαίωμα να συγκεντρωνόμαστε ελεύθερα κάνοντας χρήση ενός δημοτικού κτιρίου, που αποτελεί, μαζί με όλες τις υπόλοιπες Δημοτικές υποδομές, κοινή περιοσία του λαού της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
Καταγγέλουμε στο λαό της ΒΒΒ τις αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αυτές ενέργειες που αποσκοπούν στον περιορισμό και στη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και δράσης των Δημοτών.
Καλούμε τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές Παρατάξεις να πάρουν θέση και να καταδικάσουν το γεγονός.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιδράσει στην καταχρηστική άσκηση της εξουσίας που το ίδιο ανάθεσε στα τρία συγκεκριμμένα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Π.Π.Α. και να απαλλάξει άμεσα από τα καθήκοντά τους τους κ.κ. Νιτερόπουλο, Ζαχαράτο και Κουλουβάρη.
Βούλα, 27/01/2013
Η Ανοιχτή Συνέλευση της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ ΕΝΑΝΤΙΑ στς ΧΑΡΑΤΣΙΑ».











Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αρ. 11Α / 23-01-2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αρ. 11Α / 23-01-2013

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ», οργανώνει εκδήλωση - ανοιχτή συνέλευση, την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ, στις 5:00 μμ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «ΙΩΝΙΑ» (στη Βούλα, δίπλα στο Δημαρχείο).

E-mail: polites3b@gmail.com

Ανοικτή συνέλευση: Κάθε Πέμπτη στις 6:30 μμ, στο Δημαρχείο
Λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή 18, Βούλα (δίπλα στην Β' Πλαζ)
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Τηλέφωνα δικτύου επιφυλακής - άμεσης επέμβασης:
ΒΟΥΛΑ: 6944652699, 6948000171
ΒΑΡΗ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: 6944539542, 6945027027



ΤΟ PSI ΤΡΩΕΙ 11 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Εφιαλτικές συνέπειες για τους Ελληνες συνταξιούχους και γενικότερα για το μέλλον των συντάξεων όλων των Ελλήνων θα έχει το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά περίπου 50% υπό τους όρους που φαίνεται να διαμορφώνονται σήμερα. Σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς βάσει στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν στην κατοχή τους κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ύψους άνω των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με «κούρεμα» της αξίας των ομολόγων τους κατά 50%, τα Ταμεία θα χάσουν τουλάχιστον 11 με 12 δισεκατομμύρια ευρώ!
Πρόκειται για πραγματικό οικονομικό όλεθρο. Τα Ταμεία έχασαν ήδη φέτος πάνω από 4,5 δισ. ευρώ λόγω της κρίσης και της ανεργίας που οδήγησαν σε ραγδαία πτώση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των συνταξιοδοτήσεων. Η νέα απώλεια των περίπου 11 δισ. ευρώ λόγω «κουρέματος» θα τα καταβαραθρώσει στα οικονομικά Τάρταρα.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αρ. 11 / 17-01-2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αρ. 11 / 17-01-2013

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ», οργανώνει εκδήλωση - ανοιχτή συνέλευση, την επόμενη ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ, στις 5:00 μμ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «ΙΩΝΙΑ» (στη Βούλα, δίπλα στο Δημαρχείο).

Η «Πρωτοβουλία» επίσης στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Σωματείων, Κινήσεων, Συνελεύσεων «ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ», την ΤΡΙΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ, ώρα 11:00 πμ, στη Δ/νση Περιφέρειας Αττικής της ΔΕΗ, στην οδό Αριστείδου 5, στην Αθήνα.
Προσυγκέντρωση ώρα 10:00, στο Δημαρχείο (Βούλα).


E-mail: polites3b@gmail.com

Ανοικτή συνέλευση: Κάθε Πέμπτη στις 6:30 μμ, στο Δημαρχείο
Λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή 18, Βούλα (δίπλα στην Β' Πλαζ)
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Τηλέφωνα δικτύου επιφυλακής - άμεσης επέμβασης:
ΒΟΥΛΑ: 6944652699, 6948000171
ΒΑΡΗ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: 6944539542, 6945027027