Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


     Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ γιατί μας ενώνει ένας κοινός σκοπός. Η υπεράσπιση των ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατίας που είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση κάθε πατριώτη όπως επιτάσσει η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος.
    Σήμερα η πατρίδα μας κυβερνάται από μιά κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απέσπασε με τερατώδη ψέμματα την ψήφο του ελληνικού λαού για να εφαρμόσει κατόπιν τα ακριβώς αντίθετα από όσα είχε διακυρήξει. Μόνο και μόνο για τον λόγο αυτό οι σημερινές κυβερνήσεις κάθε μορφής που στηρίζονται στην κάλπικη αυτή πλειοψηφία δεν διαθέτουν καμμία δημοκρατική νομιμοποίηση αφού απαξίωσαν με προκλητικό τρόπο το θεσμικό νόημα της λαϊκής ψήφου.
     Είναι συνεπώς δημοκρατικό μας καθήκον να αντιστεκόμαστε σε κάθε νόμο αυτού του καθεστώτος που σκοπεύει στην οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού και στην βίαιη υφαρπαγή της περιουσίας του. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε την φωνή μας με το μεγάλο κίνημα λαϊκής αντίδρασης που φουντώνει σε όλες τις γειτονιές και τις πόλεις της χώρας δημιουργώντας νέες, αυτόνομες, γνήσια λαϊκές νησίδες αντίστασης στην εξαθλίωση και στην κατοχή.
     Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια γιατί αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες σε κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης. Δεν πληρώνουμε γιατί όσο υποχωρούμε τόσο περισσότερα θα μας ζητούν. Αρνούμαστε να παραδώσουμε στους τοκογλύφους των αγορών και τις τελευταίες οικονομίες μας αφού είναι προφανές ότι ελάχιστοι από εμάς είναι σε θέση να πληρώσουν το χαράτσι από το μισθό, την σύνταξη ή το εισόδημά τους. Εισοδήματα που μήνα με τον μήνα μειώνονται συνεχώς λόγω της λιτότητας και της ανεργίας. Δεν θέλουμε να πληρώνουμε νοίκι στο σπίτι μας. Αρνούμαστε να ξεπουλήσουμε την περιουσία μας όταν πλέον θα έχει χαθεί και το τελευταίο κομπόδεμά μας. Γιατί τα χαράτσια δεν είναι έκτακτα, ήρθαν για να μείνουν. Δεν πληρώνουμε γιατί τα χαράτσια δεν πάνε σε μισθούς και συντάξεις, δεν πάνε σε σχολεία και νοσοκομεία. Πάνε κατευθείαν στην τσέπη των τοκογλύφων δανειστών. Όσο εξακολουθούμε να πληρώνουμε τόσο τους κρατάμε στην εξουσία. Τόσο τους δίνουμε την δυνατότητα να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, να τα πουλήσουν όλα. Όσο πληρώνουμε τόσο σπρώχνουμε την κοινωνία και τη χώρα στην καταστροφή. Βοηθάμε να μας εξαθλιώσουν, να μας αφαιρέσουν κάθε αξιοπρέπεια.
      Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο πολλά θα καταφέρουμε. Όλοι μαζί διαθέτουμε τεράστια δύναμη που την φοβάται κάθε εξουσία. Ήδη ο αγώνας μας αποδίδει καρπούς. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε δια στόματος του υπουργού οικονομικών ότι αναστέλλει προσωρινά τις εντολές διακοπής ρεύματος γιατί τάχα πρέπει να επενεξετάσει την στάση της απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Η συνέχεια του αγώνα είναι στα δικά μας χέρια. Η μαζική συμμετοχή μας και η αποφασιστικότητά μας θα γκρεμίσει τα σχέδιά τους και θα τους στείλει πίσω τον λογαριασμό. Σε κάθε γειτονιά θα οργανώσουμε εστίες αντίστασης για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
      Ο αγώνας αυτός αφορά όλους του πολίτες. Δεν αφορά μόνο όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τους οικονομικά αδύναμους. Η πρόνοια για τους αδυνάμους είναι αυτονόητη συνταγματική υποχρέωση κάθε πολιτείας που δεν θέλει να επικρατήσουν συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας. Με την έννοια αυτή είναι απαράδεκτη η καθεστωτική προπαγάνδα για δήθεν κοινωνική ευαισθησία του υπουργού οικονομικών απέναντι σε μία οικογένεια 16 παιδιών. Τα απαξιωμένα ΜΜΕ παρουσίασαν την στοιχειώδη αυτή υποχρέωση της πολιτείας απέναντι σε όσους έχουν πέσει θύματα της ύφεσης και της ανεργίας ως φιλανθρωπία. Για άλλη μία φορά υποτιμούν την νοημοσύνη μας.
      Είμαστε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε από την δημοτική αρχή να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα. Να πάψει να είναι αμέριμνος παρατηρητής της δικής μας δυστυχίας. Πρέπει να πάρει θέση εδώ και τώρα γιατί η μάχη ενάντια στο χαράτσι είναι μια από τις πιο σημαντικές μάχες που ο λαός έχει να δώσει στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και στους χειρότερους που έρχονται.


      Η θέση της δημοτικής αρχής πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Πρέπει με αποφασιστικότητα να δηλώσει την πρόθεσή της να υποστηρίξει τον αγώνα των δημοτών. Απαιτούμε:


--- Ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου που να χαρακτηρίζει τα χαράτσια παράνομα και αντισυνταγματικά, τα οποία επιβλήθηκαν από ένα καθεστώς που δεν διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση και κανένα λαϊκό έρεισμα.

--- Απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που να τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό όλων των δημοτών. Να μην θολώσει τα νερά με αναφορές μόνο σε οικονομικά αδύναμους για τους οποίους η κοινωνική προστασία είναι αυτονόητη. Η συμπαράσταση του Δήμου να αφορά όλους ανεξαιρέτως.

--- Ξεκάθαρη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι. Και αν αυτό συμβεί να αναλάβουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου την άμεση επανασύνδεση.

--- Να διαθέσει ο Δήμος την νομική του υπηρεσία στην διάθεση του κινήματος των δημοτών ώστε να εξετάσουν μαζί όλα τα ένδικα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, όπως ομαδικές προσφυγές.

      Ο λαός θα αντισταθεί και θα παλέψει, θα αποκτήσει πάλι αυτοπεποίθηση. Θα καταλάβει πως έχει δύναμη, πως μπορεί μόνος του να τα καταφέρει. Η πάλη αυτή είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην προσπάθεια για την ανόρθωση της οικονομίας, το γκρέμισμα του καθεστώτος υποτέλειας και την αποτροπή του ξεπουλήματος της χώρας.

Πρωτοβουλία πολιτών ΒΒΒ ενάντια στα χαράτσια.
21 Νοεμβρίου 2011
Το ψήφισμα έγινε δεκτό ομόφωνα από τους δημότες ΒΒΒ που παρευρέθησαν στο Δημαρχείο την Δευτέρα 21/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου