Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ στηρίζει τον αγώνα των καθηγητών


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον αγώνα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και για το δικαίωμα στην μόρφωση όλων των παιδιών. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός αγώνας όλης της κοινωνίας.

Δεν νοείται δημόσια παιδεία με σχολεία που κλείνουν, με διδακτικό προσωπικό που συρρικνώνεται και απειλείται διαρκώς με υποχρεωτικές μετατάξεις, με διαθεσιμότητα, απολύσεις και εξαθλίωση. Δεν νοείται εκπαιδευτική διαδικασία με τμήματα 30 και πλέον μαθητών, με δαπάνες που μειώνονται συστηματικά και με χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ να βρίσκονται εκτός σχολικής τάξης για να γίνουν δώρο στους ιδιώτες που εισβάλουν πλέον σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τώρα υψώνονται όλο και μεγαλύτεροι φραγμοί στην μόρφωση με την καθιέρωση ενός νέου λυκείου, το οποίο θα προσφέρει μόνο εξετάσεις διαρκείας με σκοπό χιλιάδες μαθητές να βρεθούν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας προσφέροντας τζάμπα εργασία με την μορφή της μαθητείας και αργότερα να γίνουν “φθηνοί” ανειδίκευτοι εργαζόμενοι.

Όλα αυτά εντάσσονται στη γενικότερη εκρηκτική κατάσταση, με την ανεργία, τους μισθούς πείνας και τους επερχόμενους πλειστηριασμούς των σπιτιών των δοκιμαζόμενων οικογενειών να τσακίζουν όλη την κοινωνία. Την ίδια στιγμή αφανίζεται η δημόσια υγεία και οι κοινωνικές παροχές, ενώ ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος. Οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν και οι κατεστραμένοι επαγγελματίες ολοκληρώνουν την εικόνα μιας διαλυμένης κοινωνίας των 1.500.000 και πλέον ανέργων, ενώ η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία φαντάζει προνόμιο για μερίδα της νεολαίας. Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, βορά στις ορέξεις των υποψήφιων “επενδυτών”.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, πρέπει να ξεσηκωθούμε. Κάθε σχολείο επιβάλλεται να γίνει κυψέλη αγώνα και αλληλεγγύης, εστία αντίστασης για να μη συνεχιστεί η καταστροφή, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Είναι αγώνας πολιτικής σύγκρουσης του κόσμου της εργασίας για το δικαίωμα στη ζωή.

Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι πλέον μονόδρομος για να ανατραπούν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ. και της εθελόδουλης κυβέρνησης.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου