Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5 / 02-02-2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5 / 02-02-2012


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ, συμμετείχε με δυναμική εκπροσώπηση την προηγούμενη Παρασκευή 27/01, στην παναττική συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Πραγματοποιήσαμε με επιτυχία τη δεύτερη κατά σειρά δημόσια συγκέντρωση μας, την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «ΙΩΝΙΑ», με συμμετοχή 350 περίπου συμπολιτών μας.

Εκτέθηκε ο μέχρι τώρα απολογισμός δράσης - συμπεριλαμβανομένου και ταμειακού απολογισμού, ενώ παρουσιάστηκε το σχέδιο αυτοπροστασίας και το δίκτυο περιφρούρησης / αποτροπής ενδεχόμενης απόπειρας διακοπής ηλεκτροδοτήσεων που έχουμε ήδη οργανώσει με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών. Τέλος, αναπτύχθηκε πρόταση για ένδικες δράσεις, τις οποίες προετοιμάζουμε προς υλοποίηση μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ήδη, από τις 16 Δεκέμβρη μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 600 λογαριασμοί με απλήρωτο χαράτσι. Τους λογαριασμούς αυτούς μαζί με αντίστοιχες δηλώσεις που συμπληρώνονται, υποβάλλουμε σταδιακά και συλλογικά στη ΔΕΗ. Μέχρι τώρα έχουμε υποβάλλει περίπου 400.

Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση λογαριασμών ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ, ώρες 10:00 - 14:00 και 17:00 - 20:00, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Βούλα), ενώ σύντομα θα λειτουργήσει, με τη βοήθεια εθελοντών, τηλεφωνική γραμμή για παροχή πληροφοριών και ενημέρωση των Δημοτών.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν σε ομαδική προσφυγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, προσκομίζοντας αντίγραφα των ίδιων δικαιολογητικών + δελτίου ταυτότητας.

Επίσης κάθε Τετάρτη παρέχουμε υποστήριξη στους πολίτες που επιθυμούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την ένστασή τους στο χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν, στην αντίστοιχη εφαρμογή - φόρμα του Υπουργείου Οικονομικών (www.gsis.gr). Με τη βοήθεια αυτή έχουν ήδη υποβληθεί 89 αιτήσεις. Η «Πρωτοβουλία» καλεί όλους τους πολίτες να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής.

Η δράσεις μας έχουν πλέον πάρει τέτοια έκταση, που δύσκολα πλέον υλοποιούνται με την υπάρχουσα εθελοντική προσφορά. Καλούμε όλους να συνεισφέρουν έστω και ελάχιστο χρόνο ή τις γνώσεις ή την εμπειρία τους για την υλοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων - την ανάπτυξη νέων ή την υποστήριξη των υπαρχουσών. Για το σκοπό αυτό προγραμματίσαμε συγκέντρωση νέων (και παλιών) εθελοντών την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ, στις 6:30 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο (Βούλα).

Οι συμπολίτες μας που έρχονται μαζί μας για πρώτη φορά, έχοντας πληρώσει την 1η δόση και αρνούμενοι ή μη δυνάμενοι να πληρώσουν τη 2η δόση του χαρατσιού, είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που δεν πλήρωσαν από την αρχή! Το κίνημα μας αναπτύσσεται σαν χιονοστιβάδα που θα διαλύσει τα χαράτσια και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της τρόϊκας!


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945027027, 6944539542, 6944450111, 6948000171

Παναττική συγκέντωση 27/1/2012

Κυριακή 29 Γενάρη - Αίθουσα ΙΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου